Op 21 juli 1969 zaten veel mensen gekluisterd aan de radio en TV. Al weken werd er maar gesproken over 1 ding en dat was dat de mens zijn voet zou zetten op de maan. Neil Armstrong zette daadwerkelijk als eerste mens een voet op de maan. Nadat hij zijn voet op het maanlandschap had gezet deed hij een wereld & buitenaards beroemde uitspraak.

“One small step for man. One giant leap for mankind”

Neil Alden Armstrong

Op het moment dat hij dat zei waren de mensen getuige van 1 van de grootste prestaties destijds verricht door de mensheid. Wie had gedacht dat ze dit zouden meemaken. Waar mensen er toentertijd alleen van konden dromen werd op 21 juli 1969 deze droom een werkelijkheid.

Het mooie van deze zin is de tegenstelling die je vindt namelijk “One small step” en “One giant leap”. Ze lijken elkaar tegen te spreken maar ze vullen elkaar juist aan. Het ene kan niet zonder het andere.

Als mensen dromen we over betere resultaten of over zaken die we graag anders willen zien in ons werk en/of privé. Dan kan het zo zijn dat die droom wel lijkt als een reis naar de maan. Het lijkt allemaal te groot en het kan zijn dat je al gestopt bent voordat je bent begonnen. Dromen (giant leap) zijn essentieel, je moet weten waar je naar toe wilt maar de truc is juist om de grote reis op te breken in kleine stapjes (small step).

Voordelen van kleine stappen

Door kleine stappen te zetten in de doelen/veranderingen die je wilt behalen lijkt het misschien dat het niet opschiet maar schijnt bedriegt. De 2 volgende voordelen zul je o.a. ervaren als je dit daadwerkelijk doet.

Succes ervaren en vieren
Kleine stappen zorgen er voor dat je vaker succes kunt beleven en vieren. Het is natuurlijk logisch dat succes je meer motiveert dan tegenslag, zorg daarom voor veel succes momenten.

Flexibiliteit
Door kleine stappen te nemen zorg je er voor dat je flexibel bent. Niks is zo vervelend dat je er achter komt dat een stap die je hebt gezet niet de goede was. Doordat je kleine stappen neemt is het makkelijker om een eventuele terug stap te doen zodat je er voor zorgt dat je op koers blijft.

Aan de slag

Wil je dus veranderen/verbeteren dan loont het om te kijken naar de stappen die je moet zetten (schrijf ze trouwens ook op!) en bepaal dan welke stap meteen door jou te zetten is. Maak de stappen zo klein mogelijk en zorg er voor dat je ze kunt doen. Hoe klein de stap ook je zult wel in actie moeten komen. Als je dat gaan doen dan is de maan voor jou binnen handbereik.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *