In een video waar ik recent op werd gewezen viel het me op dat 2 succesvolle personen wezen op het belang van een coach. Je hebt al veel succes en dan toch nog een coach?


Natuurlijk is dit koren op de molen voor mij als ondernemer op het gebied van persoonlijke groei maar dit zijn niet zo maar de eerste de beste die dit zeggen. Ze geven het belang aan van een coach in hetgeen ze doen en dat vind ik verrassend. Mijn idee nl. bij dit soort personen (geslaagde ondernemers maar ook bijvoorbeeld topsporters) is vaak dat ze al goed genoeg zijn, waarom dan toch het advies voor een coach?

Groei is een keuze

Als eerste kun je van deze mensen leren dat ze er voor kiezen om te groeien. Groei is dus een keuze. Ze zien naar mogelijkheden om te groeien en de keuze voor een coach is er dan een die voor de hand ligt. Een coach helpt nl. om te focussen op de gebieden waar groei mogelijk is.

2 weten meer dan 1

Het grootste risico van succes is het feit dat het er voor zorgt dat je je eindbestemming hebt gehaald. Een oud joods gezegde zegt het volgende: “Als je denkt dat je er bent dan ben je er geweest”. Een coach zorgt er dus voor dat je altijd in de verbetermodus blijft zodat je niet vast komt te lopen in je succes.

En nu

Natuurlijk zou ik nu de reclamecampagne kunnen starten maar dat doe ik even niet. Kijk eens naar je eigen successen en waar zou je meer van willen hebben. Grote kans dat er ook meteen al een aantal gebieden in je gedachten komen waar je nog niet zo veel succes hebt gehaald. Het zijn juist die gebieden waar een coach het verschil kan maken. Die coach kan gewoon iemand zijn die je vertrouwt. Ga het gesprek eens aan en vraag om advies. Mocht je die persoon niet hebben dan kun je altijd met mij contact opnemen (toch nog een kleine reclamecampagne šŸ™‚ ).

Categorieƫn: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *